Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008

Σύστημα ένωσης των φύλων κατά την έβδομη περίοδο(κι όχι κατά την όγδοη) - Charles Fourier



Μπορούμε να διακρίνουμε στον κόσμο των κερατωμένων εννέα βαθμίδες κερατώματος, είτε στους άντρες είτε στις γυναίκες, γιατί οι γυναίκες κερατώνονται πολύ περισσότερο απ’ότι οι άντρες. Κι αν ο σύζυγος έχει κέρατα ψηλά σαν το ελάφι, τα κέρατα της συζύγου υψώνονται όσο και τα κλαδιά των δέντρων.
Θα περιοριστώ στην αναφορά των τριών πιο διακεκριμένων ειδών, ήτοι:
Είδος πρώτο: Ο κερατάς αυτός είναι ένας αξιότιμος ζηλιάρης που αγνοεί το πάθημά του και νομίζει τον εαυτό του αποκλειστικό κύριο κι αφέντη της γυναίκας του. Όσο οι άλλοι τον αφήνουν με την αξιέπαινη διακριτικότητά τους στο σκοτάδι και δεν έχουν στοιχεία να τον χλευάσουν δεν μπορεί κι εκείνος να εξοργιστεί με μια προσβολή που την αγνοεί. Γελοίος εδώ είναι ο τρίτος, ο «διαφθορέας», που περιποιείται το σύζυγο και σκύβει το κεφάλι, ξέροντας πως μοιράζεται μαζί του την ωραία κυρία.
Είδος δεύτερο: Είναι ο σύζυγος που χόρτασε τον οικόσιτο έρωτα και θέλοντας να διασκεδάσει αλλού, κλείνει τα μάτια στη συμπεριφορά της συζύγου και την εγκαταλείπει ανοιχτά στους ερωτιδείς, υπο την προϋπόθεση βέβαια να μην του φέρει κανένα μωρό. Το αυτί κάτι τέτοιων δεν ιδρώνει στην κοροϊδία. Το αντίθετο μάλιστα, σχολιάζουν τα κέρατα των άλλων με ιδιαίτερη δριμύτητα, σαν να μη φοράνε από δαύτα κι οι ίδιοι.
Είδος τρίτο: Αυτός είναι ο γελοίος ζηλιάρης, απρεπής ως προς τη σύζυγο, άριστος γνώστης της απιστίας της. Πρόκειται για μανιακό που αγωνίζεται να αποτρέψει το πεπρωμένο και που, με την αδέξια αντίστασή του γίνεται περίγελος με τις ανώφελες προφυλάξεις του, με τους θυμούς και τα ξεσπάσματά του. Πρότυπο ο Ζωρζ Νταντέν του Μολιέρου, πλήρες και τέλειο μοντέλο.

buzz it!

4 σχόλια:

Surrealist είπε...

Σαρλ Φουριέ σουρεαλιστικά
επέτρεψέ μου και κατά την όγδοη περίοδο ως η σύνοδος με Σαινσιμονιστές και με Φουριεριστές... σε κοινόβιο (κοινού βίου κοινοβούλιο)

Για τα υψηλά τα κέρατα :}
δεν εννοείται τα κερατιάτικα, οπότε σωστά παραθέτεις α,β,γ, και βεβαίως ως Commedia dell’ Arte "φεουδάρχες" και "αστοί" έστρωσαν πάπλωμα για πάνω από δύο...

Τέλος μία τέταρτη κατηγορία

όλοι καλά
κερατωμένοι και μη
διότι όλα καλά
εφόσον κανείς δεν ξέρει τίποτα
κανείς δεν αντιλήφθηκε τίποτα
όλα έγιναν φανερά
αλλά δεν είδα δεν άκουσα δεν ξέρω

έτσι δεν κίνησαν υποψίες
και τα ξαπλώματα είχαν από πολύ φεμινισμό

έως νταντα- "ισμό"

Αυτή η άτιμη η συνείδηση τους πρόδωσε...

μα τόσο ασυνείδητοι ήταν με τα "SE" α τους!

Να είστε καλά, Σουρ ρίαλ καλησπέρες σε όλη την ομάδα!

Ανέστης Μ. είπε...

Surrealist,
Βλέπω ότι κατέχεις και από Φουριέ.Το αξίζεις το νικ σου :)
Εγώ απλά να σου θυμίσω με τι τον παρομοιάζει ο Μπρετόν:
«ένα φάρος, απ’τους πιο λαμπρούς που ξέρω, με τη βάση του να περιφρονεί τον καιρό και με την κορυφή του ανάμεσα στα σύννεφα»
τους χαιρετισμούς μου

Από Μηχανής Θεός είπε...

Χμμμ.. Περί κερατώματος ο λόγος. Ο Θεός Πάνας ενυπάρχει εν τέλει...
Κακώς προκαλεί σε κάποιους άγχος ή εντύπωση το κεράτωμα, και όχι η ρίζα του μέσα μας. Τα αίτια που το προκαλούν ενεργητικά είτε παθητικά. Στον κόσμο της υποκριτικής μονογαμίας και της μη συνειδητοποίησης καταστάσεων και συναισθημάτων, όλα μια ιδέα είναι.

Να'σαι καλά, καλώς σε/σας βρήκα με την σειρά μου.

Ανέστης Μ. είπε...

Από μηχανής...Συμφωνώ με όσα λες.
Στον κόσμο του ψεύτικου έρωτα και του εγωιστικού βολέματος το κέρατο είναι φυσικό επακόλουθο,και χωρίς συνέπειες.
Καλώς βρεθήκαμε
Χαιρετώ

 
GreekBloggers.com