Τετάρτη, 21 Μαΐου 2008

Συζήτηση τέταρτη: περί κτητικότητας ή/και μονογαμίας στην ερωτική σχέση.
define κτητικότητα...

Δεν έχω υπάρξει κτητική. Αυτό που με βεβαιότητα μπορώ να πω είναι ότι η κτητικότητα με έχει διώξει από σχέσεις. Σαν να σε πνίγει ο άλλος με τις (κατα)κτητικές του τάσεις επειδή δεν είναι σίγουρος για τον εαυτό του..επειδή αμφιβάλλει ότι μπορεί να σε κρατήσει. Σε μια σχέση βασική προϋπόθεση είναι η αίσθηση ελευθερίας, η αίσθηση του να αναπνεέις μέσα από τη σχέση. Η κτητικότητα καταβροχθίζει αυτή την αίσθηση..

Μονογαμία για εμένα είναι ο ορισμός της ερωτικής σχέσης μεταξύ δυο ανθρώπων.

Αν επιθυμείς παραπάνω από έναν ανθρώπους ταυτόχρονα παύεις να είσαι μονογαμικός.
Δεν την καταδικάζω αυτήν την επιθυμία. Πως θα μπορούσα;
Απλά θεωρώ ότι εφόσον υπάρχει, ή εφόσον υπάρχει ακόμα και σαν σκέψη στο μυαλό, τότε αναπόφευκτα δεν υφίσταται"σχέση" με την έννοια του να δίνεσαι ολοκληρωτικά στον άλλο.
Αν δεν ορίζεις την καρδιά και το μυαλό σου, αν δεν είναι απερίσπαστα αυτά τα δυο τότε μια σχέση είναι απλώς επιφατική!


Αυτά τα λίγα από εμένα.. Δεν ξέρω τι σουρρεαλιστική διάσταση μπορώ να δώσω στις δυο έννοιες εφόσον μόνο λογικά μπορώ να τις αντιμετωπίσω!!


** οι κύκνοι θεωρούνται από τα ελάχιστα μονογαμικά όντα στον πλανήτη.

buzz it!

2 σχόλια:

paperflowers είπε...

Διαβάζοντας το κείμενό σου, μου 'ρθε μια ερώτηση:
Αν εγώ δοθώ ολοκληρωτικά σε κάποιον, αυτό σημαίνει αυτόματα ότι εκείνος δεν θα επιθυμήσει άλλη από μένα, αφού θα έχει εμένα?

Κι αν τελικά το κάνει, τότε εγώ θα ορίσω στη σχέση μας ως επιφατική, για μένα που έχω δοθεί ολοκληρωτικά, για κείνον που δεν είναι μονογαμικός ή κ για τους δύο που δεν συμφωνήσαμε σε κοινό ηθικό κώδικα?

ΥΓ θεωρητικά μιλώντας, γιατί εννοείται πως στην πράξη του τον κόβεις απ'τη ρίζα, πιάνεις την άλλη απ'το μαλλί κ μετά τρως πάστες κλαίγοντας.. :-Ρ

alicia είπε...

paper, χμμ ναι. εχεις ενα δικιο. θεωρητικα μιλωντας απαραιτητο συστατικο ειναι η αμοιβαιοτητα λοιπον. αυτο ειναι κατι βασικο που παρελειψα.
ασε ασε με βαζεις σε σκεψεις παλι και αυτα τα θεματα οσο πιο πολυ τα σκεφτεσαι τοσο πιο πολυ στενοχωριεσαι τοσο..τοσο..τοσο..

πρακτικα εννοειται πως αυτα που ανεφερες ειναι τα πρωτα στη λιστα που μπορεις να κανεις :)
επισης τον πληρωνεις με το ιδιο νομισμα (αν εχεις τα κοτσια δηλαδη- εγω δεν θα τα ειχα)

αυτα!

 
GreekBloggers.com